Voor een brillengek zoals ik, is het laatste weekend van september het jaarlijkse hoogtepunt. Een van ‘s werelds belangrijkste optiek beurzen, de Silmo, vindt dan plaats nabij Parijs. Vier dagen lang struin ik, als een kind in een snoepwinkel, langs stands, zoekend naar de spreekwoordelijke krenten in de pap.

Ik spreek er af met mijn vaste leveranciers en tussen de bedrijven door ontmoet ik mijn ‘familie’; ontwerpers, fabrikanten, vertegenwoordigers en opticiens met wie ik mijn passie deel. Tijdens een lunch, een drankje, of gewoon op de hoek van een stand, vertellen we elkaar wat we hebben gezien en waar we van onder de indruk zijn. Niet zelden gaat dit ‘s avonds verder in een Parijs’ restaurant.

Kortom: vier dagen ‘keihard werken’ (beeld je een grote grijns in, terwijl ik dit tik) en natuurlijk genieten. Echter, dit jaar helaas niet, omdat Silmo niet door gaat, i.v.m. het Corona-virus.

‘Hoe ga jij nu dan aan al die prachtige brillen komen?’ hoor ik je denken.

Social media maakt onze wereld een heel stuk kleiner. Regelmatig ‘praat’ ik even bij met Fritz of Mary van Fritz Frames in Australië. Het is niet veel anders dan op op een beurs, alleen nu met getikte woorden. Het zelfde geldt voor de rest van mijn ‘familie’. Lang leve Skype, Whatsapp of Wechat. Vooral nu.

Zo blijf ik nog steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ik vind nog steeds die krenten in de pap, dankzij mijn netwerk. Als Alessandro in Venetië me vertelt dat zijn klanten zijn gecharmeerd van een serie brillen, dan durf ik die gok wel te wagen om ze ook in te kopen. Mijn vaste leveranciers sturen de nieuwste modellen en kleuren gewoon toe. Wat ik niet vind passen bij YOU & EYE stuur ik weer terug.

Kortom, die krenten zal je ook de komende maanden gewoon blijven vinden bij YOU & EYE.